miércoles, 15 de febrero de 2012

Nirvana

Hola lectors i lectores! Avui llibre en català anomenat Nirvana de Pere Formiguera. Aquest llibre és pur humor i és un dels pocs que ha aconseguit fer-me explotar de riure de tots els quins he llegit al llarg de la meva vida. És molt breu i només és per entretenir-se alguna estona lliure entre somriures. Anem a per les dades:

    Títol: Nirvana
   Autor: Pere Formiguera
   Editorial: Barcanova
   Col·lecció: Antaviana Nova
   Pàgines: 126
  Sinopsi: Quan l'Hipòlit Pinyol, ateu convençut, mor en un desgraciat accident, descobreix que, de totes les religions del món, només el budisme l'havia encertat amb allò de l'espiritualitat, i que, si vol assolir el nirvana, haurà de sotmetre's a les lleis de la reencarnació. En principi, el procés per arribar-hi no li va semblar gaire complicat, però un seguit de reencarnacions desafortunades i hilarants li van fer comprendre que allò anava per llarg...


Aquest llibre, amb més de 20.000 exemplars venuts i que es troba en la seva 11ª edició, no ha estat traduït al castellà o a cap altra llengua, per dissort, a causa dels trets catalanistes que consten en aquesta. És un llibre molt humorístic amb un personatge molt caracteritzat i especial.
L'Hipòlit (el seu nom ja fa riure) mor en un accident i va al cel. Allà, algú amb qui s'anirà trobant li explica que s'ha de reencarnar. Al llarg de totes les seves reencarnacions, depenent de com s'ha comportat durant la vida que li ha tocat, serà un animal o un altre. Si no recordo malament (el vaig llegir fa dos estius), es reencarna en un gos, en una mantis religiosa, en un ocell amazoic, amb un bisbe... I la frase final et deixa amb un somriure als llavis. Les peripècies que viu un home amb molt d'humor que es va reencarnant és un idea força atractiva. A cada vida t'explica com mor i tot el què li va passar essent cert animal fins que no assoleix el Nirvana, la pau absoluta. No és que sigui un llibre interessantíssim que necessitis llegir més, sinó que és una breu narració humorística que serveix per passar l'estona. Consta d'una bona narrativa i de trets molt i molt bons. Els diàlegs són increïbles i l'Hipòlit és tot un personatge. Llegiu-lo.


Pere Formiguera i Sala és un fotògraf i escriptor barceloní. Llicenciat en història de l'art. Es dedica professionalment a la fotografia i a la docència. Forma part de l'equip directiu de l'apartat de fotografia de la Fundació Joan Miró.

Es va iniciar en el món de la fotografia el 1969, però no va ser fins el 1973 quan va realitzar la seva primera exposició individual.
Autor també de l'obra Es diu cos i de Nirvana. Només he llegit Nirvana d'ell, així que no el conec gaire, però del llibre que m'he llegit seu, no me'n arrepenteixo.



 

No hay comentarios:

Publicar un comentario